Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nub na metin2 sg

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w metina nie gralem dobre 2 lata jak nie wiecej, a i tak wtedy na globalu ledwo 20 wbilem. Aktualnie ze plyta glowna w pcie padla to mam slabego lapka, i moj wybor na wieczory padl na metinka. Zaczynam gierke na wyzej wymienionym serwerze i chcialem prosic o jakies porady co do zaczynania. Od razu zaznaczam ze nie ogarniam prawie nic jesli chodzi o slownictwo z gry, jakis ulepszanie itd.

Opublikowano

Twoj wybor padl na "metinka" ? To jakis priv ?

Ciezko Cie zrozumiec stary :D.

Porad jest masa ... tu i w necie ;). A jak masz jakies pytania konkretne to pisz ;)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Twoj wybor padl na "metinka" ? To jakis priv ?

Ciezko Cie zrozumiec stary :D.

Porad jest masa ... tu i w necie ;). A jak masz jakies pytania konkretne to pisz

Metinek, mam na mysli gre ogolnie. Pytanie np. jak rozwijac skille na surze wp, co robic na danym lvlu itd. jak mowilem jestem nowicjuszem i sie nie odnajduje.

Opublikowano

Skile na WP ... 

Najlpierw 17 punktow w czarowane ostrze , gdy wpakujesz te 17 pkt umiejetnosc powinna przejsc na poziom M (mistrzowski) , jesli sie tak nie stanie idz do starszej pani i wybierz opcje z cofaniem rozwoju postaci i ponownie wydaj te 17 pkt , rob tak az skil nie wejdzie na poziom M . Oczywiscie mozesz wydac 17,18,19 czy 20 pkt , ale to marnotractwo ;). Aby skill szedl na M przy 17 pkt jest 25% szansy. 

Nastepnie czarowana obrona lub strach , w zaleznosci od gracza. Oczywiscie musisz dopilnowac aby rowniez ten skill wszedl na 17 punktach na poziom M ! 

(to naprawde wazne)

co robic na danym lvl ? Tzn na jakim , wczesciej wspominales o 20 lvl na globalu ...

Oczywiscie misje , wszystkie ;). Jesli sie uporasz z misjami to rusz z expem dalej , w miescie 2 na tzn "dziukusach" (okreslenie ogolne potworkow z M2 tj dziki sługa , dziki zolniez piechoty , dziki maniak czarnego wiatru) , lub na zaprzysiezonych ;)

Nie wiem co Ci jeszcze napisac :D. Ciezko sie z Toba dogadac xD

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Skile na WP ... 

Najlpierw 17 punktow w czarowane ostrze , gdy wpakujesz te 17 pkt umiejetnosc powinna przejsc na poziom M (mistrzowski) , jesli sie tak nie stanie idz do starszej pani i wybierz opcje z cofaniem rozwoju postaci i ponownie wydaj te 17 pkt , rob tak az skil nie wejdzie na poziom M . Oczywiscie mozesz wydac 17,18,19 czy 20 pkt , ale to marnotractwo ;). Aby skill szedl na M przy 17 pkt jest 25% szansy. 

Nastepnie czarowana obrona lub strach , w zaleznosci od gracza. Oczywiscie musisz dopilnowac aby rowniez ten skill wszedl na 17 punktach na poziom M ! 

(to naprawde wazne)

co robic na danym lvl ? Tzn na jakim , wczesciej wspominales o 20 lvl na globalu ...

Oczywiscie misje , wszystkie ;). Jesli sie uporasz z misjami to rusz z expem dalej , w miescie 2 na tzn "dziukusach" (okreslenie ogolne potworkow z M2 tj dziki sługa , dziki zolniez piechoty , dziki maniak czarnego wiatru) , lub na zaprzysiezonych ;)

Nie wiem co Ci jeszcze napisac :D. Ciezko sie z Toba dogadac xD

Dlaczego ciezko :D Dziekuje za odp, myslisz ze wp jest dobrym wyborem na początek? I w jakie atrybuty pakowac?

Opublikowano

Dlaczego ciezko :D Dziekuje za odp, myslisz ze wp jest dobrym wyborem na początek?

Jak najbardziej tak, jeżeli postać jest wyłącznie do Expienia, nie do PvP. Do PvP możesz próbować z bodym, daggerem lub BM. Jednak z expem u nich trochę ciężej.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Jak najbardziej tak, jeżeli postać jest wyłącznie do Expienia, nie do PvP. Do PvP możesz próbować z bodym, daggerem lub BM. Jednak z expem u nich trochę ciężej.A 

A czy da sie po wbiciu np. 90 zmienic z wp na bm?

Opublikowano

A czy da sie po wbiciu np. 90 zmienic z wp na bm?

Jeśli metin2 SG to nie, jednak możesz zmieniać skille do 30lvl'a u starszej pani (gdy resetujesz skill jak nie wejdzie na 17 na M1 to wybierasz później znowu profesje i rozdajesz punkty skilli)

­

­

Opublikowano

Metin to gra w ktorej nie mozna grac tylko jedna postacia ... predzej czy pozniej bedziesz potrzebowac ich multum. Glownej postaci , bufa , dropa na malym i duzym lev dodatkowej poataci do pvp

u1lc.png
Opublikowano

pvp - pojedynek 1 vs 1

sell - sprzedawać

drop - rzeczy które wylatują z potworów / kamieni metin

item - przedmioty

noob - tak określa się graczy którzy są nieudacznikami np. @Crime.

KU - księga umiejętności do rozwijania umiejętności :)

taka podstawowa metinowa wiedza  -.-

Opublikowano

pvp - pojedynek 1 vs 1

sell - sprzedawać

item - przedmioty

Na metin2.sg na pewno się przyda, Twój post jest taki wartościowy.

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

pvp - pojedynek 1 vs 1

sell - sprzedawać

item - przedmioty

Faktycznie, nigdy nie grałem w mmo i nie znałem pojęć typu noob, pvp, sell, drop, item, dzięki! Teraz na pewno będę wiedział :)

ps. to jest sarkazm jakby jakiś podludź nie załapał

Opublikowano

Polecam ci na początek iść do m3 i dropać bronie 30lv nie mam pojęcia jak to teraz tam wygląda ale zawsze na początku trochę yang wpadnie :)

Jakbyś nie wiedział to wejście do m3 masz w 2 mieście :)

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

Mam jedno pytanie, jak na tym sg dodawac te bonusy do broni tzn. chyba zmianki to sie nazywa, widze cos w isie ale kosztuje ok 15 zl za jedno.

Opublikowano

Nie nie nie ... :D

Są "Wzmocnienie przedmiotu" tzw dodanie i "Zaczarowanie przedmiotu" tzn zmianka. 

http://wiki.metin2.pl/index.php/Wzmocnienie_Przedmiotu
http://wiki.metin2.pl/index.php/Zaczarowanie_Przedmiotu

Tam masz opisaną zasade dzialania ;)

Jak je zdobyc ? Nie gralem długo na SG wiec nie wiem , ale jak trafnie zauwazyles jednym ze sposobow jest ItemShop (ktorego nie polecam) xD.

Kupic od innych graczy , a moze gdzies leci (podejrzewam ze metiny i bossy 90+) , ewentualnie eventy. 

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...